panel top

Diş beyazlatma işlemi nasıl yapılır? 03:09

Diş beyazlatma işlemi yapılırken öncelikle hastanın önceki diş rengi seçiliyor. Yanak ve dudak dokusunu korumak için dudak çevresine vazelin sürülüyor ve yanak dokusunu ve dili ekarte etmek için aparatlar takılıyor. Daha sonra hastanın diş eti dokusunu koruyan bariyer takılıyor. Diş eti dokusu ince bir hat şeklinde örtülüyor ve bu koruma LED ışığı ile sabitleniyor. Beyazlatma ilacı dişlere sürülüyor ve ışın tutuluyor. 20 dakikanın sonunda dişler siliniyor ve su ile yıkanıyor.

Diş beyazlatma nasıl bir işlemdir? 01:01

Diş beyazlatma işlemi dişlerin yapısında oluşan ve estetik açıdan sorun yaratan renklenmeleri gidermeye yönelik, kozmetik bir işlem. Diş beyazlatma işlemi ev tipi ve ofis tipi olmak üzere iki yöntemle yapılıyor. Her iki yöntemde de karbamit peroksit ve hidrojen peroksit.

Diş beyazlatma işlemi ağrılı bir işlem midir? 00:52

Diş beyazlatma işlemi ağrılı bir işlem değil. Bu işlem sırasında anesteziye gerek duyulmuyor. Ancak ağrı eşiği düşük olan bireylerde hassasiyet yaşanabiliyor. Bu durumda işlem sonrasında hastalara ağrı kesici veriliyor. Diş beyazlatma işlemi sonrasında hassasiyetten korunmak için sıcak ve soğuk içeceklerin peşpeşe tüketilmemesi ve asitli soğuk içeceklerden uzak durulması gerekiyor.

Diş beyazlatma ne kadar sürer? 01:18

Diş beyazlatma işlemi iki farklı yöntemle yapılıyor. Ofis tipi diş beyazlatma işlemi muayenehane koşullarında, doktor kontrolünde yapılıyor. Birer hafta aralıklarla 20 dakikalık seanslarla, yaklaşık iki seansta tamamlanıyor. Ev tipi diş beyazlatmada ise hastanın ölçülerine göre şeffaf bir kılıf oluşturuluyor. Hasta bu şeffaf kılıfı günde 6-8 saat kullanıyor. Bu yaklaşık 10-15 gün süren bir süreç.

Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli? 00:27

Diş beyazlatma işlemi yapıldıkan sonra bir hafta boyunca sigara, çay, kahve, çikolata, boyar madde içeren gıdalar tüketilmemesi öneriliyor.

panel top